Bijzondere Activiteit

Uitgegeven: 30-04-2013

PROGRAMMA:

12.30 uur: Vertrek voorkant Provinciehuis in Lelystad

13:30 uur: Aankomst bij het gemeentehuis van Hilversum. Twee gidsen van museum Hilversum verzorgen een rondleiding door het stadhuis.

Gelegen aan de rand van het centrum van Hilversum ligt het door W.M. Dudok ontworpen raadhuis van Hilversum (1928-1931). De rondleiding door het meesterwerk van de Hilversumse architect voert ons door de meest bijzondere ruimten van dit rijksmonument, en laat ons genieten van de prachtige indeling van ruimte, vorm, kleur en materiaal. Bij goed weer wordt ook de 47 meter hoge toren van het raadhuis beklommen voor een prachtig uitzicht.

15.00 uur: Rondrit door Hilversum-zuid met toelichting door een gids van museum Hilversum

Veertig jaar regeerde architect Dudok als stedenbouwkundige in Hilversum. De erfenis is imponerend, met talrijke Dudok-scholen en complete Dudok-woonwijken. Dudok ontwerp voor Hilversum gedurende ruim 40 jaar ca. 75 gebouwen, een unicum in de Nederlandse architectuur.

De busroute gaat langs een groot aantal van zijn prachtige bouwwerken. Langs het voormalige badhuis, de Bavinckschool, het 1e gemeentelijke woningproject in de Bloemenbuurt, de voormalige leeszaal, diverse scholen, waaronder de Geraniumschool (eerste school van Dudok in Hilversum) en het Laapersveld met pompgemaal.

16:30 uur: Terug met de bus naar Lelystad (Provinciehuis)

De kosten voor deze excursie bedragen € 10,00. Dit is inclusief busvervoer, rondleiding in het gemeentehuis van Hilversum en bustoer met gids door de Dudokwijken van Hilversum. U kunt zich aanmelden voor deze excursie via info@stichtingals.com. U ontvangt dan bevestiging van deelname en informatie over de wijze van betaling. Uw deelname is definitief nadat wij uw betaling hebben ontvangen.

Aan deze excursie kunnen maximaal 50 personen deelnemen, dus vol = vol.

Voor meer informatie over Dudok:

Klik  hier voor een grote afbeelding: