Bijzondere Activiteit
Terug
 
Afdrukken
Een perfecte dag in Lelystad
Uitgegeven: 12-06-2012

Theatermaker Luc van Loo en Petra Ardai duiken de wijken in op zoek naar het grote verhaal van een jonge stad, waar begrippen als geschiedenis, folklore en herinnering een geheel eigen lading hebben. Een perfecte dag in Lelystad is het resultaat van hun wetenschappelijk onverantwoorde sociale experimenten. Voor fanatieke Flevolanders, nieuwsgierige oudland-bewoners en theaterliefhebbers.

Het publiek heeft uitzicht op het Stadhuisplein. De straat wordt afgeluisterd, het plein krijgt herinneringen. Het publiek kijkt door het raam naar buiten. Met behulp van koptelefoons en camera’s laten de makers de werkelijkheid van het uitzicht vlekkeloos in fictie overgaan. Van tevoren opgenomen interviewfragmenten met bekende en onbekende Lelystedelingen vermengen zich naadloos met de actie ter plekke. Argeloze voorbijgangers blijken opeens de sterren van de hemel te spelen, bewoners als helden in hun eigen drama.

We gaan vooruit in de tijd om het heden te vangen. We gaan vanuit de toekomst terugkijken naar het nu, alsof dit 50 jaar geleden is gebeurd... We verzinnen hoe toekomstige generaties ons en onze stad herinneren. Misschien komen we er via die omweg achter wat er aan de hand is.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Een perfecte dag in Lelystad

Kijk met andere ogen naar je eigen stad

Winkelcentrum Kroonpassage
Stadhuisplein, Lelystad, Boven Ziengs schoenen
Première vrijdag 22 juni, 16.00 uur
zaterdag 23 juni, 12.00 & 15.00 uur
zondag 24 juni, 12.00 & 15.00 uur
Reserveren: www.corrosia.nl
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Concept, tekst en regie: Luc van Loo en Petra Ardai