Architectuurcafé
Terug
 
Afdrukken
Open Monumentendag in Lelystad op zaterdag 10 september 2011
Uitgegeven: 29-08-2011

 PROGRAMMA

  • Rondwandeling
    De eerste inwoners van Lelystad, die gebruik maakten van de eerste winkels in het eerste winkelcentrum 't Lelycentre, woonden in de Zuiderzeewijk. Aan de hand van een wandelboekje kunt u een rondwandeling maken door deze eerste woonwijk. Het wandelboekje is verkrijgbaar bij het informatiecentrum Open Monumentendag, in de winkel waar de expositie is ingericht.
  • Expositie
    De geschiedenis van het Lelycentre staat bol van de bijzondere verhalen. Deze zijn tijdens Open Monumentendag te zien en te lezen in een expositie. Verhalen, foto's en tekeningen geven een kleurrijk beeld van de geschiedenis van het eerste winkelcentrum van Lelystad. De expositie zal worden ingericht in een vrijstaand winkelpand van het Lelycentre. U bent van harte welkom!
  • 3D streetpainting
    In samenwerking met City Marketing Lelystad en CKC De Kubus is het Lelycentre één van de plaatsen waar een driedimensionale straat- of gebouwschildering zal worden gemaakt. Google op internet op 3D streetpainting en u zult voorbeelden zien van driedimensionale kunst die mensen volledig in verwarring brengt. Een levensecht gat in de weg, een waterval, een doorkijk door een gebouw... De focus tijdens Open Monumentendag op het Lelycentre als dé plek waar veel organisaties ooit begonnen in ruimtes die nu voor iets anders gebruikt worden, zal de kunstenaar inspireren. Wat kan er in de toekomst nog allemaal gebeuren met het Lelycentre? Hoe zou het er in een fantasie situatie uit kunnen zien? Het Lelycentre kunstwerk zal community art zijn. Dat wil zeggen dat de kunstenaar samen met jonge mensen uit de nabijgelegen Zuiderzeewijk het kunstwerk zal realiseren. Kom kijken en verbaas u. Het 3D streetpainting festival op Open Monumentendag is nog maar een begin. Want tijdens LelySTART (de opening van het culturele seizoen in Lelystad) komen er nog veel meer 3D street paintings!

Bijzonderheden
De gratis Open Monumentendag-bus brengt u naar alle onderdelen van het programma Open Monumentendag in Lelystad.

Dit monument is onderdeel van de Open Monumentendag in de gemeente Lelystad.