Dag van de Architectuur
Terug
 
Afdrukken
Dag van de Architectuur Lelystad op zaterdag 25 juni 2011
Uitgegeven: 29-06-2011

Ook in Lelystad stond de Dag van de Architectuur in het teken van ‘Zelfverzonnen'. Op meerdere manieren werd aan dit thema invulling gegeven.

's Ochtends waren er in het provinciehuis een aantal presentaties:

Jop Fackeldey, wethouder cultuur van de gemeente Lelystad hield een presentatie over een aantal zelfverzonnen projecten in Lelystad. Wat is de achterliggende gedachte, hoe passen ze in het beeld van Lelystad. En uiteraard welke zijn gelukt en welke zijn bij een gedachtespinsel gebleven.

Daarna was het woord aan architecten Maarten Molenaar en Vincent van den Dijssel. Zij begeleiden groepen particuliere opdrachtgevers die collectief hun eigen woonwensen willen realiseren. Aan de hand van een aantal casussen lichtten zij hun werkwijze toe.

Als laatste kwamen in de ochtend een aantal (collectief) particuliere opdrachtgevers zelf aan het woord. Zij presenteerden hun droomhuis en gaven een toelichting hoe zij tot realisatie zijn gekomen/gaan komen. Aansluitend was het tijd een aantal project zelf te bekijken. Een bustocht voerde langs een aantal bijzondere zelfverzonnen projecten in Lelystad.

Tijdens de afsluitende lunch werd ook de winnaar van de Architectuurprijs 2011 - het project Drijvend wonen - bekend gemaakt.