Architectuurprijs

Architectuurprijs Lelystad 2011
Uitgegeven: 17-05-2011

Ook in 2011 looft Stichting ALS weer de Architectuurprijs Lelystad uit

Het landelijk thema van de dag van de Architectuur is ‘Zelfverzonnen'. De Architectuurprijs Lelystad2011 sluit hierbij aan. Door stichting ALS zijn 3 woningen en een project (allen (collectief) particulier opdrachtgeverschap ontwikkeld) genomineerd voor de architectuurprijs 2011.

De genomineerde woningen zijn een witte kubistische woning op het Joleiland (Jol 33-30), 'het scheve huis' in de Landstrekenwijk (Ellertsveld 14), het project Drijvend Wonen dat in Warande gerealiseerd gaat worden en een woning van Corten staal op de Oudaen (Landerijen).

Publiek kan stemmen op de woning(en) van zijn voorkeur. Dat kan via www.stichtingals.com (Contact) of op de Dag van de Architectuur. Op die dag zullen de eigenaren van de woningen hun ‘zelfverzonnen woning nader toelichten en worden alle locaties bezocht.

De winnaar wordt bekend gemaakt op de Dag van de Architectuur, zaterdag 25 juni 2011.

Deelname aan de Dag van de Architectuur is gratis. Aanmelden vooraf is verplicht en kan via info@stichtingals.com of via www.stichtingals.com (Contact).

De Dag van de Architectuur is een internationaal evenement, een initiatief van de Union Internationale des Architectes, en wordt in Nederland georganiseerd door de Bond van Nederlandse Architecten, in nauwe samenwerking met onder andere meer dan veertig lokale architectuurcentra.

Voor het volledige programma van de Dag van de Architectuur en aanvullende informatie over de Architectuurprijs Lelystad, kijk op www.stichtingals.com

Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds voor Architectuur.