Architectuurcafé
Terug
 
Afdrukken
Dinsdag 15 maart: Architectuurcafé De Canon van de Ruimtelijke Ordening
Uitgegeven: 20-02-2011

Architectuurcafé De Canon van de Ruimtelijke Ordening op dinsdag 15 maart 2011

De afgelopen twee jaar heeft het ministerie van VROM, nu Infrastructuur en Milieu, gewerkt aan het samenstellen van de Canon van de ruimtelijke ordening, kortweg CanonRO.nl geheten. Deze is te zien op de gelijknamige website www.CanonRO.nl.

Achter de 35 iconen van deze canon gaan heel wat discussies schuil over de kwaliteit van de inrichting van Nederland. Discussies die nu, met verdere decentralisering van ruimtelijk beleid, verder op scherp worden gezet.

Op dinsdag 15 maart komt Tom Maas van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu de canon toelichten. Met een geanimeerde, interactieve presentatie wil hij, als een van de samenstellers van de canon, deze discussie uitdiepen en vooral ook: concreet maken op lokaler, regionaler niveau.

De canon RO is interactief van onzet en samengesteld door zowel deskundigen als door het brede publiek. Tom Maas zal in zijn inleiding een vergelijking maken tussen de canon RO en andere canons en ingaan op de voorwaarden voor de inhoud: wat mag er in de canon en wat niet. Uiteindelijk heeft zich een beeld ontwikkeld, waarbij de nadruk ligt op grote ontwikkelingen, met langere lijnen in de tijd.

De bijeenkomst wordt gehouden in Seats2Meet, Stadhuisplein 61 te Lelystad. Vanaf 19.30 uur staat de koffie klaar, het programma begint om 20.00 uur.