Dag van de Architectuur
Terug
 
Afdrukken
Dag van de Architectuur Lelystad 2011 op zaterdag 25 juni
Uitgegeven: 30-01-2011

Programma Dag van de Architectuur Lelystad

Ook in Lelystad staat de Dag van de Architectuur in het teken van ‘Zelfverzonnen'. Op meerdere manieren wordt aan dit thema invulling gegeven.

's Ochtends zijn er in het provinciehuis een aantal presentaties:

Jop Fackeldey, wethouder cultuur van de gemeente Lelystad houdt een presentatie over een aantal zelfverzonnen projecten in Lelystad. Wat is de achterliggende gedachte, hoe passen ze in het beeld van Lelystad. En uiteraard welke zijn gelukt en welke zijn bij een gedachtespinsel  gebleven.

Daarna is het woord aan architecten Maarten Molenaar en Vincent van den Dijssel. Zij begeleiden groepen particuliere opdrachtgevers die collectief hun eigen woonwensen willen realiseren. Aan de hand van een aantal casussen zullen zij hun werkwijze toelichten.

Als laatste komen in de ochtend een aantal (collectief) particuliere opdrachtgevers zelf aan het woord. Zij zullen hun droomhuis presenteren, en toelichting hoe zij tot realisatie zijn gekomen/gaan komen. Aansluitend is het tijd een aantal project zelf te bekijken. Een bustocht voert langs een aantal bijzondere zelfverzonnen projecten in Lelystad.

Tijdens de afsluitende lunch wordt ook de winnaar bekend gemaakt van de Architectuurprijs Lelystad 2011. 

Programma

09.00 uur             inloop en koffie Provinciehuis Flevoland

09.30 uur             opening

09.35 uur             presentatie Jop Fackeldey

10.15 uur             presentatie Maarten Molenaar en Vincent van den Dijssel

11.00 uur             presentaties van (collectief) particuliere opdrachtgevers

12.15 uur             bustocht langs een aantal zelfverzonnen projecten in Lelystad

13.00 uur             lunch en  uitreiken Architectuurprijs Lelystad 2011

14.00 uur             terug naar Provinciehuis - einde

 

Deelname aan de Dag van de Architectuur is gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt. Deelnemers kunnen zich tot uiterlijk woensdag 22 juni aanmelden per e-mail via info@stichtingals.com.

De Dag van de Architectuur is een internationaal evenement, een initiatief van de Union Internationale des Architectes, en wordt in Nederland georganiseerd door de Bond van Nederlandse Architecten, in nauwe samenwerking met onder andere meer dan veertig lokale architectuurcentra.

Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds voor Architectuur