Dag van de Architectuur
Terug
 
Afdrukken
Dag van de Architectuur 2010 in Lelystad op zaterdag 26 juni
Uitgegeven: 08-02-2010

Dag van de Architectuur Lelystad: Hergebruik van gebouwen

Op 26 juni a.s. organiseert stichting ALS  (Architectuur, Landschap en Stedenbouw) de Lelystadse Dag van de Architectuur. Het landelijk thema voor deze dag is Hergebruik van gebouwen
Op deze dag laat stichting ALS u zien hoe gebouwen een tweede leven kunnen krijgen, hoe dat transformatieproces in z\'n werk ging en welke overwegingen daaraan ten grondslag liggen.

De Dag van de Architectuur start op 26 juni om 10.00 uur in het provinciehuis.
Wethouder Jop Fackeldey zal een algemene inleiding op het thema verzorgen. Daarna zal Wouter Zaaijer, directeur/partner van architectenbureau van den Oever, Zaaijer en Partners Architecten uit Amsterdam een presentatie verzorgen. Zijn bureau, dat ondermeer de renovatie van het provinciehuis heeft verzorgd, is gespecialiseerd in het transformeren van gebouwen om ze zo een andere bestemming te geven.   

Aansluitend aan de inleidingen wordt per bus een route langs een aantal bijzondere gebouwen in Lelystad gereden. Gebouwen die oorspronkelijk een heel andere bestemming hadden dan ze nu hebben. De route voert naar partycentrum De Meeuwenhoeve voor de lunch. Na de lunch wordt de winnaar van de Architectuurprijs 2010 bekend gemaakt. Daarna brengt de bus u rond 14.30 uur terug naar het provinciehuis. 

Deelname aan de Dag van de Architectuur is gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt. Wie verzekerd wil zijn van een plaats doet er goed aan zich aan te melden.
Deelnemers kunnen zich tot uiterlijk woensdag 23 juni aanmelden per e-mail via info@stichtingals.com.

De Dag van de Architectuur is een internationaal evenement, een initiatief van de Union Internationale des Architectes, en wordt in Nederland georganiseerd door de Bond van Nederlandse Architecten, in nauwe samenwerking met onder andere meer dan veertig lokale architectuurcentra.

Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds voor Architectuur.