Bijzondere Activiteit

Excursie Stichting ALS naar Schiphol en de Bijlmer op 12 december 2015
Uitgegeven: 23-11-2015

Excursie Stichting ALS naar Schiphol en de Bijlmer

Op zaterdag 12 december organiseert stichting ALS (Architectuur, Landschap en Stedenbouw) een excursie naar Schiphol en de Bijlmer.

De voorbereiding voor de opening van Lelystad Airport in 2018 als luchthaven voor met name vakantievluchten zijn in volle gang. De aanbestedingen voor de terminal zijn gestart en het beeldkwaliteitsplan is gereed. Op weg naar Schiphol zullen Dick Koster (supervisor voor het beeldkwaliteitsplan voor de luchthaven) en Jop Fackeldey (wethouder met luchthaven in portefeuille) u informeren over de laatste stand van zaken. Op Schiphol wordt een multimedia tour verzorgd, waarbij we een kijkje achter de schermen van Schiphol krijgen en op plekken komen waar je normaal niet snel komt, bijv. bij de brandweer, de sneeuwvloot, het platform op Schiphol-oost en nog veel meer. Tijdens de tour worden in de bus video’s en foto’s vertoond.

Na de tour op Schiphol vertrekken we naar de Bijlmer. Na een snelle Surinaamse lunch in De Smeltkroes bezoeken we het Bijlmermuseum en maken we onder leiding van gidsen een rondwandeling door de Bijlmer. De Bijlmer moest de droom van politici, architecten en stedenbouwers worden, de droom van nieuwe, stralende gemeenschappen in enorme landschappen van ruimte, beton, hoogbouw en brede autostrada’s. De Bijlmer was het Hollands hoogtepunt volgens de principes van CIAM. Dat idee werd als snel verguisd, en vele jaren stond de Bijlmer voor alles wat mis was gegaan in de Nederlandse stedenbouw. Inmiddels zijn de gedachten over de Bijlmer weer gekeerd en wordt met een nieuwe blik naar het ooit verfoeide beton gekeken. De Bijlmer leeft weer!

De bus vertrekt om 09.30 uur aan de voorzijde van het provincie. We zijn ca. 16.15 uur weer terug in Lelystad. Opgave vooraf is verplicht. U kunt zich tot uiterlijk woensdag 9 december 17.00 uur aanmelden via via info@stichtingals.com ( Dit e-mailadres is juist, maar waarschijnlijk kunt u dit adres niet aanklikken om doorgelinkt te worden. Stuurt u dat geval zelf even een mail naar dit adres?)

Voor deze excursie vragen wij een bijdrage van € 10,00 per persoon. Na uw aanmelding ontvangt u van ons een bevestigingsmail met informatie over de wijze van betaling.

Belangrijke informatie!
In verband met de veiligheidsvoorschriften op Schiphol dient u bij aanmelding uw volledige voor- en achternaam én uw geboortedatum te vermelden. Tevens dient u op 12 december een geldig identiteitsbewijs bij u te hebben. Zonder identiteitsbewijs krijgt u geen toegang tot Schiphol.