Architectuurcafé
Terug
 
Afdrukken
LANDSCHAPSKUNST EN KUNSTOEPASSING IN DE OPENBARE RUIMTE
Uitgegeven: 19-01-2015

Paul de Kort vertelt deze avond over zijn, inmiddels, omvangrijke oeuvre als ontwerper/maker van landschapskunst en kunst in de openbare ruimte. Zijn vaak thematische en zeer verrassend op de locatie inspelende werken bevinden zich op tal van plaatsen in ons land.

 

Voor de Provincie Flevoland heeft Paul de Kort het 7e landschapskunstwerk „Pier en Horizon” ontworpen. Dit wordt in de komende 2 jaar gerealiseerd in het water van het Zwarte Meer, buitengaand en in het verlengde van de oude havendam van „Oud Kraggenburg”, zichtbaar op de bodem van de Noordoostpolder.

Afgelopen juni op de Dag van de Architectuur was Paul mee op de door Stichting ALS georganiseerde tour langs de landschapskunstwerken van Flevoland en heeft hij aan het eind van die dag een toelichting gegeven op „Pier en Horizon”.

 

Op 4 februari geeft Paul de Kort een overzicht van zijn werk, zelfstandig of in samenwerking met anderen gerealiseerd,sinds zijn afstuderen aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam in 1988. 

Zijn zeer informatieve website www.pauldekort.nl, geeft een boeiend overzicht van zijn werk en de locaties in Nederland en ommeland..

Het architectuurcafé wordt gehouden in De Kubus, centrum voor Kunst en Cultuur, Agorabaan 3 in Lelystad. Inloop vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur. Het architectuurcafé is gratis toegankelijk.