Dag van de Architectuur
Terug
 
Afdrukken
LANDART TOUR
Uitgegeven: 02-06-2014

In Flevoland staan enkele bijzondere landschapskunstwerken. De indrukwekkende kunstwerken maken gebruik van en verwijzen naar verschillende karakteristieken van de Flevolandse polders, zoals de openheid, uitgestrektheid en de maakbaarheid van het polderlandschap.

Per bus voert de tocht via het Observatorium Robert Morris (1977), naar Zeewolde waar zowel de Aardzee van Piet Slegers (1982) als Sealevel van Richard Serra (1989-1996) zich bevinden. Na de lunch gaat de tocht verder naar de Groene Kathedraal van Marinus Boezem (1987), de Polderland Garden of Love and Fire van Daniel Liebeskind en eindigt bij Exposure, de hurkende man van Anthony Gormley aan d kust voor LelystadTijdens de afsluitende borrel in De Cantine zal Sophie van Steenderen een toelichting geven op het zevende landschapskunstwerk Pier en Horizon van Paul de Kort dat in het gebied tussen de Kadoelerweg en het Zwarte Meer bij Kraggenburg gerealiseerd zal worden.

Sophie van Steenderen is sinds 1999 werkzaam is freelance kunsthistorica. Als kunsthistorica/docent kunstgeschiedenis is ze gespecialiseerd in het ontwikkelen en geven van cursussen, lezingen, museumexcursies en rondleidingen. Daarnaast schrijft ze over kunst en kunstgeschiedenis.

De bus vertrekt op zaterdag 28 juni om 10.00 uur aan de voorzijde van het provinciehuis. Rond 17.00 uur brengt de bus u daar ook weer terug. Deelname aan deze excursie in het kader van de Dag van de Architectuur  is gratis. Aanmelden via info@stichtingals.com is wel noodzakelijk. Het aantal deelnemers is aan een maximum gebonden. 

Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds voor Architectuur.