Bijzondere Activiteit
Terug
 
Afdrukken
EXCURSIE CRONENBURGH
Uitgegeven: 16-10-2013

Cronenburgh is een buitenplaats in Loenen aan de Vecht, rond 1925 gesticht door G.H. Boner. Architect W.H. Willms maakt het ontwerp voor het hoofdgebouw, de tuinmanswoning en het tuinhuis. Later wordt de buitenplaats uitgebreid met een botenhuis en een plantenkas. De buitenplaats heeft sinds 2001 de status van rijksmonument.

Vlakbij de oude dorpskern van Loenen aan de Vecht wordt druk gebouwd aan het nieuwe Cronenburgh, een uniek project op een prachtige locatie, uitgevoerd met 3 architecten onder supervisie van West 8. De architecten zijn erin geslaagd om op artistieke wijze de afwisseling van het oude dorp te laten reflecteren in de luxe nieuwbouw. Alle huizen zijn uniek en door de diversiteit in architectuur krijgt de wijk een geheel eigen sfeer, die prima aansluit op het oude Loenen aan de Vecht. Reden genoeg om een kijkje te nemen.

De excursie wordt gehouden op zaterdag 2 november  a.s. Vertrek om 09.30 uur vanaf de voorzijde van het provinciehuis, Visarenddreef te Lelystad. 
In Loenen aan de Vecht wordt een rondwandeling door het gebied gemaakt met Jules Zwijsen van architectenbureau Jules Zwijsen, één van de architecten die nauw bij de realisatie van Cronenburgh betrokken is. Rond 13.00 uur gaan we weer terug naar Lelystad. 

Aan deelnemers aan deze excursie wordt een eigen bijdrage van € 7,50 gevraagd. Aanmelden via info@stichtingals.com is noodzakelijk. Voor deze excursie zijn beperkt plaatsen beschikbaar, dus wie het eerst komt…. U ontvangt van ons een bevestiging van deelname en informatie over de wijze van betaling.

Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds voor Architectuur.